New York Februar 2013 (CHARLOTTE LOUISE)

hits


New York Februar 2013

MOVIE: NEW YORK CITY

Husk å ta på HD-kvalitet! 

Mekket sammen en liten video fra turen i februar! Ikke noe fancy. Jeg har brukt hele tre dager på å sette sammen klippene, redigere, lage på nytt, redigere igjen og så videre. Å redigere HD-film på Windows Movie Maker på en treg skolepc er ikke å anbefale.. Men, her er den! Jeg synes det er koselig å ha videoen som minne! New York in my heart. 

NYC GUIDENew York City. The Big Apple. Manhattan. Når man leser disse ordene har alle sitt eget bilde av byen og vet hva den har å by på. Men samtidig er det så mye å fortelle og oppleve, og disse tingene vil jeg gjerne dele med dere! Jeg har kun vært der to ganger, men av de to gangene føler jeg at jeg har fått litt (da sier jeg litt, for byen byr på en hel masse) å komme med av tips! So here you go: 


REISE: 
Flere Shuttlebuses reiser hver 15 til 30 minutter til - og fra de store flyplassene til enten Penn Station eller Grand Central Terminal. De fleste kjører deg også rett til hotellet. Du må passe på å ringe god tid på forhånd (min. 1 time før). Hvis du ikke har mye bagasje så kan subway være mer praktisk og det minst kostbare alternativet. Hvis du har tonnevis av bagasje, kan det være noe slitsom å drasse rundt på den vanligvis overfylte T-banen. Taxi er også et alternativ (de fleste taxisjåførene vil nok gjøre en deal (skrur av taksameter og gir en pris på kjøre frem/tilbake). Vi hadde to kofferter og to store håndbagasjer og ble tilbudt å kjøre med Taxi for kun 50 dollar (i underkant av 300,-). Det tok 20 min å kjøre og det var superdeilig å slippe subwayen med all bagasjen! 

Ellers burde man kjøpe Metro Card for 150,- og du kan kjøre så mye du vil en hel uke. Den er lett og oversiktlig og er enkelt å komme seg fra A - Å. På kveldene når man gjerne er sliten etter en hel dag med gåing og (forhåpentligvis) shopping er det utrolig deilig å bare sette seg i en Yellow Cab og bli kjørt hjem. Å ta taxi i NY er ikke dyrt, men blir dyrere jo senere det er på kvelden.


SPIS DETTE:

TAO - TAO er en fantastisk asiatisk restaurant som ligger i området før 5th Avenue, ikke så langt unna der hvor Central Park starter. Etter å ha lest mye positivt om dette stedet bestemte vi oss for å forhåndsbestille bord (noe som man burde gjøre i god tid i forveien, minst en måned, i følge nettsiden deres). Opprinnelig var restauranten en 19.århundre stall for Vanderbit familien og så en kino med balkong før TAO New York så ble transformert til et majestetisk, asiatisk, "tempel". Denne restauranten er veldig up-class med en rolig atmosfære. Servicen er helt fantastisk - ikke for masete som mange andre er i NYC, og for ikke å nevne maten er like fantastisk. Wok med kylling og Orange Crisp Chicken er til å anbefales! Jeg som elsker Sex and The City syntes jo det også var litt ekstra stas, da det er en episode som ble spilt inn her! Det er den scenen hvor Carrie datet en jazz-musiker og så kom Mr Big med en modell-date.. 

 

Ellen's Stardustdiner - "Et gratis broadwayshow" som ligger på Times Sq. Dette var en opplevelse uten like. Vi kommer inn etter en halv time med kø(må belage seg på å vente en stund, da dette er et populært sted) og blir møtt med syngende servitører i den typiske amerkanske diner'n. Du drar ikke hit om du ser etter en rolig kveld.. Var et kjærestepar ved siden av oss som ikke så opp fra tallerkene ei hadde et eneste smil om munnen.. De hadde bommet. Dette er stedet hvor du kan spise deilig amerikansk mat (gode burgere, spareribs og filet) med servitører som opptrer som underholdning. De er utrolig flinke, og mange av de jobber her for å tjene opp penger til acting, singing and dancinglessons - for så å gå på auditions til de store Broadwayshowene. Mange som jobbet der før har blitt oppdaget av agenter og fått show på Broadway, så det her er ordentlig talentfulle mennesker. Morsom følelse å spise middag med allsang blandt gjestene og servitørene! God stemning.

Hard Rock Cafè, Times Sq - Dette stedet rocker! Vi spiste der tre ganger da det er så sinnsykt god mat der. BBQ- burgeren er den beste, eller så kan du bestille en diger sparerib. The location er så stilig. Du finner kjente stykker fra legendene The Beatles, Led Zeppelin og Elvis innrammet i restauranten sammen med mer moderne elementer som kostymer som Madonna og Gwen Stefani har brukt! Her bør man spise middag før femtiden for å slippe kø, ellers må du belage deg på å vente i en halvtime, førti minutter. Et sted som bare må oppleves!

Cabana Restaurant at Pier 17 -  Dette er en spansk restaurant nede ved havnen Pier 17. Her er det verdt å ta en tur, helst når det er fint vær, da du kan sitte med utsikt over havet og Brooklyn på venstre hånd og downtown skyline på høyre. Maten er uvurderlig! Vi bestilte hummer, kylling, scampi og stek - alt dette fikk vi til under 100-lappen! (Det var dog President Day, så det var tilbud, men ellers er ikke prisene så høye her). Det er veldig rent og en eksklusiv restaurant med hyggelig servitører. De kan være noe masete (det kom tre stykker opp og lurte på om alt var bra, gjerne med fem minutters mellomrom.. noe masete), men maten og location gjør det opp for seg! 

Porto Rico  Importing Co201 Bleecker St, New York, NY 10012, USA - Skal du ta turen til Greenwich Village (hvor Friends-bygningen og Carrie-trappen er) MÅ du spise frokost på Porto RIco. Det er en liten og hyggelig cafè med verdens deiligste boller med sjokolade, Pizza Mozerella og ferskpresset juice. Jeg bestilte dette for kun 60,-. Sjefen som jobbet der var i strålende humør og sang høyt med til den spanske musikken i bakgrunnen. 


GJØR DETTE:

Liberty Helikoptertur - Vi betalte 1400,- per pers (+ en fee på 30 dollar når man ankommer stedet.. Dette visste ikke vi på forhånd, så husk kontanter!) Det kostet en del, men det var virkelig verdt pengene. Du får opplevd byen på en helt annen måte, du blir guidet på turen og så er det jo utrolig kult bare det å sitte i helikopter og da! Billetter bestiller du på linken på navnet. Once in a lifetimeexperience! 


 
Top of The Rock Observation Deck - For 25 dollar (voksenpris) burde du ta turen opp (som er 70 etasjer høyt!) på dagen for å få finest utsikt. Her får du sett den høyeste bygningen Empire State Building foran deg i sør, Central Park i nord. Dette er den eneste oberservation deck hvor du får med deg Central Park.
Empire State Building - For 25 dollar må du få med deg utsiktet på kvelden/natten. Det er helt fantastisk å stå der oppe med alle lysene skinne rundt deg og så langt du kan se. Her får du virkelig empire state of mind-følelse. Jeg vil tro Empire State Building er best om kvelden og Top of The Rock om dagen!  


 
MoMa - Museum of Modern art! Her finner du Warhol, Picasso, Matisse og mye mer. Jeg vil anbefale alle som skal til New York å dra dit om du ikke har vært der før. Det er gøy å oppleve og se så mye (rar) kunst! Sett av noen timer her, for det er utrolig mye å se! PS: Fredager etter kl 4 er det gratis inngang! 

Ice skating i Central Park - Ah, for en idyllisk følelse å gå på skøyter i parken som er midt i byen.. Mens du suser avgårde på den lille skøytebanen med høy musikk på høytalerne og høyebygninger som titter over trekanten.. Herlig følelse!! 

Times Square - Times Square synes jeg er sentrum av New York. Her er det aldri stille, billboardene blinker og lyser så fint med alle sine reklamer, mennesker med kostymer av kjente filmfigurer går rundt(obs, de vil veldig gjerne at du skal ta bilder med dem, men for all del; ikke glem tips..), og det er veldig idyllisk. Her er det fint å bo på hotell, veldig sentralt. Du har ikke opplevd byen om du ikke har vært her..SHOPPING

5th Avenue og 57 Street -  Mine absolutte favorittshoppinggater! Her får du alt fra Urban Outfitters, Nike Store, Saks, Abercrombie, Hollister og de store kjente merkene som Chanel, YSL og Dior.. Så og si alle flaggskipbutikkene. Det er også en opplevelse å dra innom Apple Store, som du finner i starten av Central Park. 

Blecker Street in Greenwich Village - Dette er en koselig handlegate med forskjellige butikker som Boomarc (her finner du acsessories fra Marc Jabos, samt en hel masse med fashion/fotobøker), Marc Jacob, James Perse og Urban Outfitters. Det finnes masse små kafeer, og jeg synes at Greenwich er (hittil) det hyggeligste område i Manhattan! Ta deg en god muffins på Magnolia Bakery når du først er der! Her finner du også Friendsbygningen og leiligheten til Carrie SATC!!

Woodbury Outlet - Dette er et fantastisk stort outlet ca. en time unna Manhattan. Du bestiller bussbilletter på hotellet, eller ringer nummeret du finner på linken. (Vær obs på at det koster ca. 30 dollar tur/retur). Det er virkelig verdt tiden og summen du betaler for å komme deg dit! Her er alt fordelt i butikker som Escada, Michael Kors, Sunglas Hot(her finner du alle slags solbriller.. Fant Raybans til 600,-!), Converse, Polo Ralph Lauren, Ralph Lauren, Chanel, Yves Saint Laurant osv.. Her er det ryddig og oversiktlig, og ikke et stort rotete mess som det ofte er på slike outlets. Det var her vi gjorde storshoppingen! Anbefaler å gjøre dette en av de aller første dagene, da du kan finne mange kupp her! I tillegg får du en discountbok med alt fra 10 - 50 % på de ulike butikkene! 

B&H - Drømmebutikk for deg som elsker alt av foto, video og andre elektroniske utstyr! Kanskje den største butikken du får innenfor disse kategoriene, og til en del rimelig penge enn her hjemme. Det jobber så og si kun mennesker med jødisk tro der og de har en del høytider og fridager som du burde følge med på nettsiden før du drar dit. De har stengt på søndager og åpent på lørdager. Du finner alt utstyret du vil ha (med god servicehjelp) så får du en kvittering og viser den i kassen. Deretter ser du varene du vil ha på en skinne i taket, kjempe kult! 

 

STYR UNNA: Ellers synes jeg SOHO var oppskryt.. Vi tok subben ned til downtown - Broadway og gikk nedover shoppinggaten Soho. Det var dårlig utvalg i butikkene, rotete og møkkete gate og dårlig utvalg av restauranter.. hm, kan godt hende vi ikke fikk sett de "riktige" gatene, men jeg likte 5th Avenue-shoppingen mye mer! men fikk med meg Topshop i Soho, da dette er den eneste plassen den var.. Må jo få med meg den ;)


Ha med gode sko, kjøp en varm kaffe på Starbucks og gå masse for å oppleve byen. Til neste gang vil jeg dra på restauranten The River Cafe, ta med en lunsj på High Line Park, dra innom Grand Central Terminal, spise brunsj på The Boathouse i Central Park, spise på Delicatessen i Soho, besøke China Town, Harlem Gospel og se en hel masse med andre ting! New York er utrolig stort og er mye man kan gjøre og se. Vi fikk gjort sinnsykt mye på en uke, men en uke er likevel ikke for lenge når man drar såpass langt! 

Er det noe du lurer på ang. reisen til NYC så er det bare å slenge igjen en kommentar i feltet under!

JET LAG

Etter å ha vært våken i over 1,5 døgn (!) var det utrolig godt å legge seg nedpå etter en lang flytur. Det var visst ikke så lurt ettersom jeg sovnet i 6 timer norsk tid. Har jo snudd døgnet helt og skoledagen i dag var tung etter lite søvn i natt. Må klare å holde meg våken frem til leggetid, ellers blir dette bare surr. 
 

Jeg sitter igjen med tusen flotte inntrykk fra turen og savner stedet allerede! Men, nå er jeg hjemme og jeg har en del som må gjøres - pakke ut og sortere klesskapet, gjøre lekser (øve til foredrag OG prøve), lage en New York City Guide (hvis dere er interessert?), fremkalle bilder, se siste episoder av Pretty Little Liars og 90210 og redigere noen bilder. Blir nok ikke så vanskelig å holde meg våken til kvelden, kanskje... 
/polaroids from NYC/

FÅ ORD - MANGE BILDER

Etter helikoptertur i solskinnet og Empire Building om kvelden trodde vi at vi hadde fått med oss de beste utsiktene, men jammen så er Top of The Rocks observationdeck like kult! Tok alt for mange bilder, så klarte ikke å bestemme meg for hvem jeg ville dele.. Bildene gjør ikke opp for seg hvor fint det egentlig var, men endel bilder ble det :-)

THE VILLAGEFriendsbygningen!!

I skrivende øyeblikk sitter vi på Starbucks med en varm Cafè Mocca hver for å varme oss. Det er småregn her i Greenwich Village, også kalt "The Village". Her er det kjempe koselig, lite strøk, ikke så mye turisme og Blecker Street er en bra shoppinggate! Det beste er jo at vi har fått sett Friendsbygningen(favorittserien) og trappen til Carrie i Sex and The City!! Merkelig følelse å være her, virker som om det er tatt rett ut fra seriene! Vi koser oss masse, og skal snart sette snuten til 5th Avenue igjen!

ALL BLACK AND WHITE

Pants: Topshop. Shirt: Forever 21. Shoes: Steve Madden

AT A BILLBOARD & CENTRAL PARKStartet dagen med en typisk amerikansk frokost - American pancakes with maple syrup - SÅ godt! Med stappfulle mager dro vi innom American Eagle på Times Sq. Siden storesøster har bursdag i dag (hipp hipp hurra), så kjøpte jeg et plagg for å komme på gatens største billboard! Der laget jeg en bursdagshilsen, som ble sendt hjem. Det var litt moro da, og en smule flaut når det gikk opp for meg at det var hundrevis som skulle se det bilde.. Men pyttsann, fikk jo sagt gratulerer med dagen til verdens beste storesøster fra verdens største billboard(så det ut som..)! ........ Ellers har vi skøytet midt i Central Park! Det kostet 24 dollar(siden det er weekend er det noe dyrere), men nok en gang var attraksjonene her i NYC verdt pengene. Kjempe hyggelig atmosfære - høy topplistemusikk på høytalerne, blide mennesker, midt i en park med høye skyskrapere fra byen tittende over trærne.. En drøy halvtime senere så vi oss forsynt (og noe slitne i beina) og bestemte oss for å få tegnet et bilde av oss som et minne. Det viste seg å være et godt kjøp da bildet ble utrolig bra og det lignet faktisk! Har sett mange portrettkunstnere her(det kryr av dem faktisk), men har aldri sett noen som har hatt en kjempe bra portofolie.. Men dette var helt sinnsykt, for et talent! Hyggelig minne å ta med seg hjem!

PUBLIC OUTFIT

Genser: Abercrombie. Veske: Spell & The Gypsy. Lue og klokke: Michael Kors Når vi gikk forbi New York Public Library i går måtte det tas noen bilder. For det første så er det en veldig fin location, for det andre så er det jo så mange filmer/serier som er blitt spillet inn her! Sex and The City for å nevne noen... :-) En smule flau over å ta outfitbilder med et stort publikum kom jeg på at ingen av disse menneskene vil jeg trolig se igjen..Så rull film.

SOHO AND BROOKLYN BRIDGE AT SUNSET

Hei bloggnorge! I dag har det nok en gang vært en innholdsrik dag her i statene. Startet dagen nede på Brodway, SOHO. Møtte min søte venninne Hedda som også er i NY nå(hvor sykt er ikke det.. Liten verden kan man si da, hehe). Vi tre gikk nedover shoppinggaten og vi kom ikke tilbake på hotellet foruten noen ekstra plagg jeg kan ta med meg i kofferten hjem! Var veldig hyggelig å være med denne jenta igjen! Etter et par timer var det tid for å gå over Brooklyn Bridge i kulden. Det har vært en sur vind i dag, men med sola stekende i ansiktet og en fin utsikt var det virkelig verdt det! Kjæresten og jeg hadde kjøpt en hengelås som vi så søtt (og klissete) hang på broen. Hjertene våres vil på denne måten alltid forbli i New York! For evig - og alltid <3

EMPIRE STATE AT NIGHTUtsikten over New York City på kvelden fra Empire State Building er det ingenting som slår! Det var helt utrolig og breathtaking å stå der med alle de høye bygningene og lysene som strålte så fint! Da vi var der tirsdagskveld og hadde vært i helikoptertur tidligere på dagen trodde vi ingenting kunne slå utsikten, men der tok vi feil. Perfekt avslutning på kvelden!

SHOPPING @ 5th20. Februar: Nå har vi nettopp kommet inn på hotellet etter en laaaang shoppingdag på 5th Avenue! Vært innom Saks, Zara, Abercrombie, Sephora, Nike, Bergdorf Goodmam, YSL, Tiffany og Hollister for å nevne noen! Vi tok en fin frokost på Trump Tower og en deilig lunsj på TGI Friday! Uptown er virkelig bra shoppingmulighter, og rundt der føler man seg som om man er midt i en Gossip Girl-innspilling! Very up-class, ikke så ille med turisme og godt utvalg! Hilsen en lykkelig jente som har litt for mange bæreposer med godsaker fra dagen :-)

HELICOPTER RIDE, NY

Mandag 18. Denne helikopterturen med Liberty Helicopters var helt sinnsyk, spennende og flott opplevelse, og ikke minst verdt pengene! Dette kommer vi aldri til å glemme. For en utrolig følelse å sitte i et helikopter over New York City sin skyline, den fineste utsikten! Må si det kriblet i magen med en høyde jeg ikke er vant til, med utsikten over vannet under bena og alle de flotte bygningene foran meg! Vi var jo bare helt utrolig heldig med været også! Lykke!! Denne tirsdag må være den mest produktive dagen jeg har hatt! Vi startet dagen på Madison Avenue hvor vi besøkte B&H (den største fotobutikken jeg har vært inni. Kjøpte meg linse, kamerastativ og andre kamerautstyr. Her var jeg virkelig i mitt rette element), så var det helikopterturen, spiste på Pier 17(nede ved havnen. Vi spiste hummer, kylling og stek.. Mm), besøkte minneplassen på Ground Zero, outletet Century 21, middag hvor vi hadde reservert plass på TAO, innom 5th Avenue og avsluttet kvelden på Empire State Building, med den vakreste utsikten! Må være en av mine beste dager!

OUTFIT: THE FIRST ONEMy first outfit on this trip in New York! Wearing nothing but Bik Bok :-) Noen forhåndskrevne innlegg vil komme fortløpende slik at jeg kommer i asjur med bloggingen:-D

NEW YORK DIARY: FIRST DAY

(Endelig kan jeg få oppdatert dere! Skoledataen min har (selvfølgelig) streiket, men siden kjæresten har kjøpt seg iPad så kan jeg bloggerne denne! Dette innlegget skulle vært postet søndag 17. kl 23.30 lokaltid) . Hei! Nå har vi endelig fått booket oss inn på hotellet. Etter å ha flydd i 8 timer og vært våkne i nesten 24 timer uten søvn er vi rimelig utslitte! Vi har fått gått rundt i nabolaget som er Times Square(rett rundt hjørne), vært på Lexington Avenye hvor vi besøkte Bloomingdale's i håp om å finne en vinterjakke(utrolig sur vind og kaldt), Macy's var vi innom samt en del andre butikker på 5th Avenue! Vi gikk så og si rundt i koma, men fikk sett utrolig mye på kort tid! Nå håper vi å sove en god natts søvn som kan fjerne den store jetlagen vi har pådratt oss! HEY, jeg er i NEW YORK! Wehooo

MOBILBLOGG: instragram Charlottelouiseharaldsen

Instragram: Charlottelouiseharaldsen Oppdaterer på instagram foreløpig her nede, dataen min har streiket(!).. Utrolig typisk når jeg hadde store planer om å blogge masse! Men pyttsann, kan ikke la hele turen bli ødelagt av den grunn! Så følg meg på instagram om du vil se min reise i New York:) håper å blogge her igjen så snart som mulig! Hugs and kisses from the big apple!<3

MOBILEBLOG: UPDATE FROM NY

Får ikke pc til å fungere!! Holder på å ordne det, så kommer med blogginnlegg om litt! Ellers har vi det kjempe bra her!! Skal snart opp i helikopter, uææ!!

READY TO GO!

Den rosa kofferten er pakket (ikke at jeg har med så mye, ettersom planene er å shoppe den full) og klar. Vi drar om et par minutter og jeg ville bare stikke innom for å si at nå drar jeg til New York. Nå drar jeg til New York. WEEEEE! Må bare kjøre et par timer, vente et par timer, fly i 7-8 timer, tog i 1 time først, SÅ er vi fremme på hotellet i det store eplet. Det som er konge med det er at vi er i New York 12.30 lokaltid, så vi får hele søndagen der! Merkelig, dette blir den lengste søndagen noensinne tror jeg :-) Ha en fin dag, så blogges vi masse i statene! ♥

RESEARCHING NEW YORK

Oops, har visst glemt bloggen litt i det siste. Har stort sett ligget rett ut i senga og ikke gjort noen ting da formen har vært på bånn.. Noe mer hyggelig er at jeg har vært masse med Kim og vi har researchet SÅ mye på New York, ting vi skal gjøre, hva vi skal spise og hvor vi skal shoppe er ulike ting vi har funnet ut av! Når man drar så langt så er det viktig for meg å gjøre mest mulig ut av reisen, hver eneste dag! så kjære lesere, har noen av dere vært i New York og har lyst til å gi romantiske tips til meg og kjæresten? 


bilder fra min New York-tur i 2010.


Follow

Kategorier

Arkiv