"HADDE DU VÆRT SVART HADDE DU SLUPPET INN" (CHARLOTTE LOUISE)

hits

"HADDE DU VÆRT SVART HADDE DU SLUPPET INN"

Skrevet 05.03.2017 kl.13:23 av Charlotte

I går var det duket for en storartet bursdagsfeiring av én av jentene i gjengen vår. Tallet var 22 år, og i den anledning var det hele 40 stykker som skulle feire hun. Vorset var det beste på lenge og man kan si at hælene var i taket og truten på vinflaska. Med andre ord så var stemningen på topp, og vi gledet oss til å dra ut på byen, hvor alle nevnte førti stod på en liste på et utested. Utestedet var Sirkus på Solli plass. Et utested jeg forøvrig kun har vært på én gang tidligere, som jeg den gang likte veldig godt. Det kan jeg trygt si at jeg ikke gjør lengre.

Vi hadde fått beskjed om at dersom vi kom før 23.30 så skulle vi alle komme inn gratis. Dette hendte ikke. Ok, så måtte vi betale. Litt surt, men det gikk greit. I dét vi alle står i kø blir plutselig en fra vår gjeng nektet adgang til utestedet. Han kom rett og slett ikke inn fordi han hadde på seg "hvite, slitte joggesko". På e-postene bursdagsbarnet hadde skrevet med i forkant med utestedet, stod det aldri noen dresskode. Vi kunne kanskje forventet slik av et snobbete utested, men det finnes grenser. Her var det snakk om at én person fra en stor gjeng ikke kunne være med å danse - rett og slett fordi han hadde joggesko på seg. Vi var så klart flere som forsøkte, uten lykke, å overtale vaktene om å få slippe han inn. Jeg spurte én av mennene om det ikke var en forskjell på om personen hadde på seg joggebukse og joggesko, at det for guds skyld ikke kunne ha noe å si hva slags sko en person har på?! Bare det gjør meg irritert, men det som fikk begeret til å renne over var det som kom fra vakten til personen som ble nektet adgang: "Hadde du vært svart hadde du sluppet inn". 

Altså, virkelig? I 2017? Det har seg nemlig slik at utestedet tidligere har blitt steng pga. etnisk diskriminering. Fordi noen har hatt en annen etnisk opprinnelse enn norsk - fordi noen har hatt en annen hudfarge, så har de blitt nektet adgang på dette utestedet, tidligere kjent som "Baroque". Jeg blir så forbannet. Jeg er ikke den som er på byen oftest, men jeg har aldri opplevd lignende. Jeg har opplevd at kjæresten min har måttet vente på å komme inn på et utested, av den enkle grunn av at han er.. ja, kjæreste (altså, ikke singel). Så tåpelig kan det være. Nei, æsj. Det er heldigvis nok av utesteder å dra ut på her i Oslo, men Sirkus blir nok ikke med det første ;-) 


Meg og mine hvite joggesko skal snart bli danseløver sammen.

Er det flere som har opplevd slike hendelser i Oslo? Eller andre steder i landet? 

Hege Kristin

05.03.2017 kl.13:31

så utrolig teit :s

Charlotte Louise

06.03.2017 kl.20:48

Hege Kristin: Ja, veldig...

Victoria Larsen

05.03.2017 kl.14:39

Så utrolig sykt!! Har ikke det, men har hørt om det en del dessverre.. :/

Charlotte Louise

06.03.2017 kl.20:47

Victoria Larsen: Det er så trist at det skal være sånn! :(

Gina Elena

06.03.2017 kl.11:00

Nei, ikke opplevd noe lignende før. Det er jo bare helt sykt :o Ønsker deg en fin mandag. <3

Charlotte Louise

06.03.2017 kl.20:48

Gina Elena: Ja er så merkelig... Tusen takk gode du! God mandag til deg også <3

Virkelighetensverden

06.03.2017 kl.14:03

Så da antar jeg at du og alle de andre reiste fra utestedet sant?

Eller ble dere værende uansett?

For du kan ikke ha vært SÅ sint om du og alle vennene dine fortsatte med å bruke tusenvis av kroner hos de som du nå er så sint på.

Charlotte Louise

06.03.2017 kl.20:46

Virkelighetensverden: Vi dro selvfølgelig fra utestedet. Hadde ikke en fot innafor en gang jeg ;)

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv