DEN INTERNASJONALE JENTEDAGEN (CHARLOTTE LOUISE)

hits

DEN INTERNASJONALE JENTEDAGEN

Skrevet 11.10.2016 kl.08:30 av Charlotte

I skrivende øyeblikk sitter jeg på bussen ut av Oslo sentrum, på vei til Varners hovedkontor. Jeg er så heldig som skal få delta i prosjektet "Girls Takeover" med Bik Bok!

GIRLPOWER

Jeg har nå jobbet i Bik Bok i over fire år (to år i Tønsberg og de siste årene i Oslo), og hovedkontoret på Slependen er et sted jeg virkelig ønsker å jobbe etter endt studie. Jeg har lenge lurt på hvordan det er å jobbe der, og i dag får jeg kanskje et innblikk? Det er den internasjonale jentedagen, og Girls Takeover er et globalt prosjekt hvor jenter skal ta over lederroller for en dag, for å sette fokus på jenters rettigheter. Vi er ti jenter, så vidt jeg vet, som er plukket ut til dette i dag og jeg gleder meg masse!

Jeg er så heldig at jeg har mulighet til å ta utdanning og søke på de jobber jeg måtte ønske. Jeg er heldig som i dag får mulighet til å besøke et av Nord Europas største motekonserner. Dessverre er det ikke alle som har det slik. Jenter over hele verden er fratatt slike viktige rettigheter som utdanning. Dette er en sak jeg virkelig engasjerer meg i! Visste dere at så mange som 1 av 5 jenter (i følge Plan) nektes skolegang? Eller at unge jenter blir tatt ut av skolen i studieløpet for å bli giftet bort eller på grunn av fattigdom? Ikke bare er det helt forkastelig, men såklart bortkastet ressurser! 

Nå triller bussen straks inn på holdeplassen her, men i mellomtiden ønsker jeg at du skal se serien Stuck, hvor min flinke venninne Emilie er programleder!
"Hvert år blir 15 millioner barn giftet bort. Mange av dem kidnappet, solgt og misbrukt. I Aftenpostens nye TV-serie Stuck reiser Emilie Beck (...) ut i verden for å møte noen av dem og fortelle deres historie"

#girlsrighttoeducation#girlstakeover

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv