AVSPORING FRA EKSAMEN (CHARLOTTE LOUISE)

hits

AVSPORING FRA EKSAMEN

Skrevet 18.11.2015 kl.14:24 av Charlotte

Jeg har sittet i fem timer i strekk i et forsøk på å skrive ferdig alle notatene mine til mandagens eksamen. Jeg er nå på min tyvende side, og føler endelig at jeg snart har fått peil på dette faget. Forhandling og påvirkning er noe som interesserer meg, så det gjør at de to pensumbøkene setter seg lettere enn ellers. Det føles godt. Jeg har hatt leiligheten for meg selv i dag, og har prøvd å ha eksamen som førstepri. Fokuset er dog blitt forstyrret av flere elementer i vår store, lille verden.

Jeg begynner å kjenne på en utrygghet som jeg ikke er komfortabel med. Terrorhandlingene i Paris har preget meg, så vel som de andre truslene rundt om i verden. Det har ført til at jeg har blitt sittende å se på live-sendinger etter live-sendinger, samt oppdatert VG, TB og DB alt for mange ganger. Jeg har en tendens til å la slike ting gå sterkt inn på meg, men kan fort la det gå utover hva jeg egentlig bør fokusere på - i dette tilfelle eksamenslesing. Det er ikke så lett når slike barbariske, unødvendige og kalde hendelser skjer overalt. I tillegg har det i dag vært trussel mot den videregående skolen jeg gikk på i hjembyen, samme skole som mine to lillesøstre nå går på.

Plutselig gikk strømmen her i huset, etterfulgt av brannalarmen. Brannalarmen var selvfølgelig en forklaring på strømbruddet, men i og med at det skjer forferdelige ting rundt oss nå, så må jeg innrømme at jeg ble fortere redd enn hva jeg i utgangpunktet ville vært i mørket. For å sitere en foreleser; det er en utrygg verden vi lever i nå. Det skal ikke mye til før jeg får mistanker, og slik skal det ikke være. Da har jeg jo oppført meg nettopp slik terroristene ønsker. De ønsker å skape en frykt, og det har de klart. Det er derfor viktig å ikke la denne frykten overvinne. Det er viktig å være bevisst på hva som skjer nå, men passe på så man ikke fyrer opp under det eller la det få dominere hverdagen vår i en grad som gjør at vi ikke kan føle oss trygge her i Norge. Verdens tryggeste land.

Det er mye annet som har oppholdt fokuset mitt i dag, som dere sikkert skjønner. Ting forandrer seg, og det liker jeg ikke. Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, jeg bare følte for å få mitt tankespring ned på papir. Jeg har ingen politiske, ei løsnings-orienterte poeng å komme med. Jeg vil bare dele noe mer enn en hashtag #prayforparis eller #prayfortheworld. Ellers vil jeg dele en tekst søster skrev i dag i forbindelse med hendelsen i Tønsberg. Jeg håper dette er snakk om en ungdom som har prøvd seg på en (dårlig) spøk, og dessverre ikke forstått konsekvensene av det.

Jodel. En app som var til for å oppdatere folk med hva man gjør i sitt nærmiljø, men som endte opp med å være et sted for grusom nettmobbing. Selvsagt anonymt.
Som de fleste har fått med seg i sosiale medier gikk brannalarmen 3 ganger på Greveskogen i går - noe som var oppfordret via appen Jodel. Brannvesenet måtte bruke unødvendige ressurser på skolen vår istedenfor å ta hensyn til andre ulykker hvor mennesker faktisk trenger hjelp. Alarmen slo hardt ut for noen av elevene på vår AHT-avdeling (elever med med funksjonshemning). Og i natt kom det en trussel via appen som gjorde at hele skolen ble bedt om å holde seg hjemme. Dette skaper en frykt for oss som er elever på Greveskogen. Jeg forstår ikke hvordan et samfunn hvor de fleste vet hvem hverandre er, kan gjøre dette mot hverandre.

Jeg håper dere som har appen tar til fornuft og sletter den med en gang. Dette er blitt sagt så mange ganger, men det kan ikke bli sagt nok.
Har du ikke noe snilt å si, så vær så snill å hold det for deg selv. 
- Jade-Celine

 ♥

Jade-Celine

18.11.2015 kl.14:49

Veldig fint innlegg!! Er viktig å ta tak i slike temaer :)

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv