ISN'T IT FUNNY? (CHARLOTTE LOUISE)

hits

ISN'T IT FUNNY?

Skrevet 21.08.2015 kl.19:19 av Charlotte

"Isn't it funny how day by day nothing changes, but when you look back everything is different?" - C. S. Lewis

Jeg kom over dette sitatet fra den britiske forfatteren her om dagen og den satt seg fast i meg. Den fikk meg til å tenke over at det er så mye som faktisk forandrer seg på et år, men som en gjerne ikke tenker over hver dag som går. For eksempel så har jeg flyttet til Oslo, blitt samboer med kjæresten, startet på en bachelor, jobbet mye på en ny Bik Bok-butikk, fått en gjeng med nye venner og blitt tante. Men det handler ikke kun om disse store begivenhetene, men jeg har forandret meg en del som person også, uten at jeg har tenkt noe særlig over det. Alt fra små og rare ting som at jeg før ikke klarte å sove med håret i strikk til nå ikke klare å sovne når natten legger seg dersom håret ikke er borte fra ansiktet. Eller at jeg før elsket å fylle opp timeplanen min helt full, mens jeg nå kan til tider bli sjeleglad hvis noe blir avlyst. Før var jeg mer opptatt av hva andre tenkte om meg, mens nå forstår jeg at det er unødvendig å sammenligne seg med andre. For ett år siden var jeg ikke like glad i hunder, mens når en familiehund plutselig ble omplassert ble jeg sønderknust. For et halvt år siden kunne jeg fort ikke ta hensyn til mine indre verdier, mens jeg nå er blitt flinkere til å lytte til de og gjøre noe med de. Forrige sommer badet jeg så ofte som mulig, mens jeg i år kan kun telle på èn hånd hvor mange ganger jeg har kjent saltvannet omringe kroppen. Før var jeg mer tykkhudet, nå kan jeg lett ty til en tåre eller to. Samtidig er jeg blitt flinkere til å si ifra når jeg har noe på hjertet, kontra noen få måneder siden. Stilen min var for ett år siden mer varierende og jeg kunne fort slenge på meg den sprøeste buksen eller den rareste toppen, mens jeg nå foretrekker en litt annen stil. For ett år siden brukte jeg gjerne litt ekstra penger for å fylle garderoben, mens jeg nå tenker "for denne enkle toppen kan jeg spise to middager på ferie". Vennskap har blomstret, andre har visnet. Håret mitt er lenger enn det noen gang har vært. Det er ikke pent å banne, men ting forandrer seg der og. 

Nitten årige Charlotte føles veldig ut som tyveårige meg, men ikke i nærheten som da jeg var sytten. Vi driftes èn vei eller en annen, hver eneste dag, til tross for at et døgn virker kort. Forandringer vil skje uansett - men er det den forandringen du ønsker? Åpne øynene dine, noen ganger er det vanskelig å se de gode tingene som går forbi. 

Jade-Celine

21.08.2015 kl.19:39

Det er faktisk ganske rart å tenke på ja! Kloke ord!❤️

Tonje Siegel

21.08.2015 kl.20:13

Det er veldig rart å tenke på hvor mye man forandrer seg iløpet av kort tid! Men det er jo bare en positiv ting, se for deg hvor kjedelig det hadde vært om alt rundt deg og med deg selv hadde vært så og si likt i mange, mange år? Jeg er glad for at vi opplever og utforsker ting som får oss selv til å vokse som person, som igjen får oss til å gjøre nye ting og utfordre oss selv!

22.08.2015 kl.07:47

Så fint du skriver, Charlotte :) Alt godt til deg og Kim :)

Tonje

Charlotte Louise

23.08.2015 kl.08:49

Tonje Siegel: Ikke sant! Helt enig, det er jo både positivt og spennende! :) Kloke ord!

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv