CHILD FASHION (CHARLOTTE LOUISE)

hits

CHILD FASHION

Skrevet 04.11.2013 kl.15:29 av Charlotte


Jeg synes at barn skal være barn - leke rundt og ikke være redd for å møkke til klærne. Likevel synes jeg det er kjempe fascinerende når jeg ser på disse bildene av de kule kidsa. Hehe, er de ikke skjønne? 

Jeg skrev et innlegg for en stund siden hvor jeg skriver om merkepress og barn, noe jeg er helt i mot! Jeg er ikke i mot at barn skal få lov til å kle seg opp så lenge de har lyst til det selv, men jeg synes ikke det skal gå ut over andre.


CUBUSBARN? 

Er det noe jeg virkelig blir provosert av, så er det merkepress. Jeg hørte på radioen at en 5åring(!) sier til barnehageansatt: "Går du med Cubusklær? Visste du ikke at det var fattigmannsbutikk?". Barn med dyre merkeklær, kaller barn som ikke har det for Cubusbarn. Hva er det for no?

Jeg ble direkte kvalm da jeg hørte dette. Er det slik samfunnsutviklingen har blitt? At man allerede i barnehagen av skal bli mobbet pga. klesplagg og merke? At det i det hele tatt er merkepress?  Og hvem er det som har ansvaret for slike holdninger? Her mener jeg at foreldrene kan ha en stor skyld. Når du er et lite barn, er det ikke logoen på klesplagget som skal telle noe, det er kvaliteten og nødvendige klær som skal bety noe, at barna er godt beskyttet mot alt slags vær. Når er det blitt mer viktig å vise frem klærne sine enn å leke? I barnehagen skal man bli lært at det ikke er hva man har, men hvordan man er, som betyr noe. Barna skal læres at et merkeplagg sier ingen ting om hvor mye en person er verdt.

Jeg selv, har alltid vært opptatt av klær og mote, men merker er ikke noe jeg har brydd meg noe særlig om, ikke på den måten at jeg må ha det for å bevise noe. Klær skal være gøy, ikke et press. Uansett hva du går i, skal du ikke bli satt i bås, du skal ikke bli sett nedpå. Synes dette er viktig å få frem nå som jeg poster disse bildene ovenfor. Hva er ditt synspunkt på saken? :-)

Victoria

04.11.2013 kl.16:10

Synes det er trist om det starter såpass tidlig ja, men da må det vel som oftest være foreldrenes skyld som kler dem opp sånn og lærer dem at de og de merkene er bra osv. Klær skal jo være gøy, og ikke være noe som definerer en som "fattig" hvis man har klær fra billigkjeder :)

Charlotte Louise

04.11.2013 kl.16:15

Victoria Venbakken: Helt enig! :-)

05.11.2013 kl.16:23

Så enig med deg! Det er jo mye press rundt merker mange steder, f eks. vinterjakker, som mange er veldig dyre. Hvordan vinterjakke har du/skal du ha? Hadde satt så pris om du kunne vist noen fine jakker, du har jo så fin stil selv! :)

Charlotte Louise

06.11.2013 kl.07:48

Anonym: Tusen takk for koselig kommentar! Det kan jeg prøve å få til!

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv