NYC GUIDE (CHARLOTTE LOUISE)

hits

NYC GUIDE

Skrevet 03.03.2013 kl.11:33 av CharlotteNew York City. The Big Apple. Manhattan. Når man leser disse ordene har alle sitt eget bilde av byen og vet hva den har å by på. Men samtidig er det så mye å fortelle og oppleve, og disse tingene vil jeg gjerne dele med dere! Jeg har kun vært der to ganger, men av de to gangene føler jeg at jeg har fått litt (da sier jeg litt, for byen byr på en hel masse) å komme med av tips! So here you go: 


REISE: 
Flere Shuttlebuses reiser hver 15 til 30 minutter til - og fra de store flyplassene til enten Penn Station eller Grand Central Terminal. De fleste kjører deg også rett til hotellet. Du må passe på å ringe god tid på forhånd (min. 1 time før). Hvis du ikke har mye bagasje så kan subway være mer praktisk og det minst kostbare alternativet. Hvis du har tonnevis av bagasje, kan det være noe slitsom å drasse rundt på den vanligvis overfylte T-banen. Taxi er også et alternativ (de fleste taxisjåførene vil nok gjøre en deal (skrur av taksameter og gir en pris på kjøre frem/tilbake). Vi hadde to kofferter og to store håndbagasjer og ble tilbudt å kjøre med Taxi for kun 50 dollar (i underkant av 300,-). Det tok 20 min å kjøre og det var superdeilig å slippe subwayen med all bagasjen! 

Ellers burde man kjøpe Metro Card for 150,- og du kan kjøre så mye du vil en hel uke. Den er lett og oversiktlig og er enkelt å komme seg fra A - Å. På kveldene når man gjerne er sliten etter en hel dag med gåing og (forhåpentligvis) shopping er det utrolig deilig å bare sette seg i en Yellow Cab og bli kjørt hjem. Å ta taxi i NY er ikke dyrt, men blir dyrere jo senere det er på kvelden.


SPIS DETTE:

TAO - TAO er en fantastisk asiatisk restaurant som ligger i området før 5th Avenue, ikke så langt unna der hvor Central Park starter. Etter å ha lest mye positivt om dette stedet bestemte vi oss for å forhåndsbestille bord (noe som man burde gjøre i god tid i forveien, minst en måned, i følge nettsiden deres). Opprinnelig var restauranten en 19.århundre stall for Vanderbit familien og så en kino med balkong før TAO New York så ble transformert til et majestetisk, asiatisk, "tempel". Denne restauranten er veldig up-class med en rolig atmosfære. Servicen er helt fantastisk - ikke for masete som mange andre er i NYC, og for ikke å nevne maten er like fantastisk. Wok med kylling og Orange Crisp Chicken er til å anbefales! Jeg som elsker Sex and The City syntes jo det også var litt ekstra stas, da det er en episode som ble spilt inn her! Det er den scenen hvor Carrie datet en jazz-musiker og så kom Mr Big med en modell-date.. 

 

Ellen's Stardustdiner - "Et gratis broadwayshow" som ligger på Times Sq. Dette var en opplevelse uten like. Vi kommer inn etter en halv time med kø(må belage seg på å vente en stund, da dette er et populært sted) og blir møtt med syngende servitører i den typiske amerkanske diner'n. Du drar ikke hit om du ser etter en rolig kveld.. Var et kjærestepar ved siden av oss som ikke så opp fra tallerkene ei hadde et eneste smil om munnen.. De hadde bommet. Dette er stedet hvor du kan spise deilig amerikansk mat (gode burgere, spareribs og filet) med servitører som opptrer som underholdning. De er utrolig flinke, og mange av de jobber her for å tjene opp penger til acting, singing and dancinglessons - for så å gå på auditions til de store Broadwayshowene. Mange som jobbet der før har blitt oppdaget av agenter og fått show på Broadway, så det her er ordentlig talentfulle mennesker. Morsom følelse å spise middag med allsang blandt gjestene og servitørene! God stemning.

Hard Rock Cafè, Times Sq - Dette stedet rocker! Vi spiste der tre ganger da det er så sinnsykt god mat der. BBQ- burgeren er den beste, eller så kan du bestille en diger sparerib. The location er så stilig. Du finner kjente stykker fra legendene The Beatles, Led Zeppelin og Elvis innrammet i restauranten sammen med mer moderne elementer som kostymer som Madonna og Gwen Stefani har brukt! Her bør man spise middag før femtiden for å slippe kø, ellers må du belage deg på å vente i en halvtime, førti minutter. Et sted som bare må oppleves!

Cabana Restaurant at Pier 17 -  Dette er en spansk restaurant nede ved havnen Pier 17. Her er det verdt å ta en tur, helst når det er fint vær, da du kan sitte med utsikt over havet og Brooklyn på venstre hånd og downtown skyline på høyre. Maten er uvurderlig! Vi bestilte hummer, kylling, scampi og stek - alt dette fikk vi til under 100-lappen! (Det var dog President Day, så det var tilbud, men ellers er ikke prisene så høye her). Det er veldig rent og en eksklusiv restaurant med hyggelig servitører. De kan være noe masete (det kom tre stykker opp og lurte på om alt var bra, gjerne med fem minutters mellomrom.. noe masete), men maten og location gjør det opp for seg! 

Porto Rico  Importing Co201 Bleecker St, New York, NY 10012, USA - Skal du ta turen til Greenwich Village (hvor Friends-bygningen og Carrie-trappen er) MÅ du spise frokost på Porto RIco. Det er en liten og hyggelig cafè med verdens deiligste boller med sjokolade, Pizza Mozerella og ferskpresset juice. Jeg bestilte dette for kun 60,-. Sjefen som jobbet der var i strålende humør og sang høyt med til den spanske musikken i bakgrunnen. 


GJØR DETTE:

Liberty Helikoptertur - Vi betalte 1400,- per pers (+ en fee på 30 dollar når man ankommer stedet.. Dette visste ikke vi på forhånd, så husk kontanter!) Det kostet en del, men det var virkelig verdt pengene. Du får opplevd byen på en helt annen måte, du blir guidet på turen og så er det jo utrolig kult bare det å sitte i helikopter og da! Billetter bestiller du på linken på navnet. Once in a lifetimeexperience! 


 
Top of The Rock Observation Deck - For 25 dollar (voksenpris) burde du ta turen opp (som er 70 etasjer høyt!) på dagen for å få finest utsikt. Her får du sett den høyeste bygningen Empire State Building foran deg i sør, Central Park i nord. Dette er den eneste oberservation deck hvor du får med deg Central Park.
Empire State Building - For 25 dollar må du få med deg utsiktet på kvelden/natten. Det er helt fantastisk å stå der oppe med alle lysene skinne rundt deg og så langt du kan se. Her får du virkelig empire state of mind-følelse. Jeg vil tro Empire State Building er best om kvelden og Top of The Rock om dagen!  


 
MoMa - Museum of Modern art! Her finner du Warhol, Picasso, Matisse og mye mer. Jeg vil anbefale alle som skal til New York å dra dit om du ikke har vært der før. Det er gøy å oppleve og se så mye (rar) kunst! Sett av noen timer her, for det er utrolig mye å se! PS: Fredager etter kl 4 er det gratis inngang! 

Ice skating i Central Park - Ah, for en idyllisk følelse å gå på skøyter i parken som er midt i byen.. Mens du suser avgårde på den lille skøytebanen med høy musikk på høytalerne og høyebygninger som titter over trekanten.. Herlig følelse!! 

Times Square - Times Square synes jeg er sentrum av New York. Her er det aldri stille, billboardene blinker og lyser så fint med alle sine reklamer, mennesker med kostymer av kjente filmfigurer går rundt(obs, de vil veldig gjerne at du skal ta bilder med dem, men for all del; ikke glem tips..), og det er veldig idyllisk. Her er det fint å bo på hotell, veldig sentralt. Du har ikke opplevd byen om du ikke har vært her..SHOPPING

5th Avenue og 57 Street -  Mine absolutte favorittshoppinggater! Her får du alt fra Urban Outfitters, Nike Store, Saks, Abercrombie, Hollister og de store kjente merkene som Chanel, YSL og Dior.. Så og si alle flaggskipbutikkene. Det er også en opplevelse å dra innom Apple Store, som du finner i starten av Central Park. 

Blecker Street in Greenwich Village - Dette er en koselig handlegate med forskjellige butikker som Boomarc (her finner du acsessories fra Marc Jabos, samt en hel masse med fashion/fotobøker), Marc Jacob, James Perse og Urban Outfitters. Det finnes masse små kafeer, og jeg synes at Greenwich er (hittil) det hyggeligste område i Manhattan! Ta deg en god muffins på Magnolia Bakery når du først er der! Her finner du også Friendsbygningen og leiligheten til Carrie SATC!!

Woodbury Outlet - Dette er et fantastisk stort outlet ca. en time unna Manhattan. Du bestiller bussbilletter på hotellet, eller ringer nummeret du finner på linken. (Vær obs på at det koster ca. 30 dollar tur/retur). Det er virkelig verdt tiden og summen du betaler for å komme deg dit! Her er alt fordelt i butikker som Escada, Michael Kors, Sunglas Hot(her finner du alle slags solbriller.. Fant Raybans til 600,-!), Converse, Polo Ralph Lauren, Ralph Lauren, Chanel, Yves Saint Laurant osv.. Her er det ryddig og oversiktlig, og ikke et stort rotete mess som det ofte er på slike outlets. Det var her vi gjorde storshoppingen! Anbefaler å gjøre dette en av de aller første dagene, da du kan finne mange kupp her! I tillegg får du en discountbok med alt fra 10 - 50 % på de ulike butikkene! 

B&H - Drømmebutikk for deg som elsker alt av foto, video og andre elektroniske utstyr! Kanskje den største butikken du får innenfor disse kategoriene, og til en del rimelig penge enn her hjemme. Det jobber så og si kun mennesker med jødisk tro der og de har en del høytider og fridager som du burde følge med på nettsiden før du drar dit. De har stengt på søndager og åpent på lørdager. Du finner alt utstyret du vil ha (med god servicehjelp) så får du en kvittering og viser den i kassen. Deretter ser du varene du vil ha på en skinne i taket, kjempe kult! 

 

STYR UNNA: Ellers synes jeg SOHO var oppskryt.. Vi tok subben ned til downtown - Broadway og gikk nedover shoppinggaten Soho. Det var dårlig utvalg i butikkene, rotete og møkkete gate og dårlig utvalg av restauranter.. hm, kan godt hende vi ikke fikk sett de "riktige" gatene, men jeg likte 5th Avenue-shoppingen mye mer! men fikk med meg Topshop i Soho, da dette er den eneste plassen den var.. Må jo få med meg den ;)


Ha med gode sko, kjøp en varm kaffe på Starbucks og gå masse for å oppleve byen. Til neste gang vil jeg dra på restauranten The River Cafe, ta med en lunsj på High Line Park, dra innom Grand Central Terminal, spise brunsj på The Boathouse i Central Park, spise på Delicatessen i Soho, besøke China Town, Harlem Gospel og se en hel masse med andre ting! New York er utrolig stort og er mye man kan gjøre og se. Vi fikk gjort sinnsykt mye på en uke, men en uke er likevel ikke for lenge når man drar såpass langt! 

Er det noe du lurer på ang. reisen til NYC så er det bare å slenge igjen en kommentar i feltet under!

beautybaby

03.03.2013 kl.11:36

Hørtes så ufattelig ut! Må ha vært en utrolig opplevelse!

Marie

03.03.2013 kl.19:14

det ser sååå gøy ut, må dra der en gang i livet !! :-)

Andrea

03.03.2013 kl.19:17

Ser syykt kult ut i New York! Fin guide<3

Ta en titt innom min blogg? Legg gjerne igjen en kommentar<3

Jennifer

03.03.2013 kl.19:19

ååå gleder meg mer og mer til NYC turen min når jeg leser dette :D

synne

03.03.2013 kl.19:27

åå utrolig bra innlegg :)! skal til new york i sommer, og har aldri vært der før! akuratt dette jeg trengte! tusentakk :)))

Cathrine Hegdahl

03.03.2013 kl.19:57

Skal dit til sommeren, takk for tips :-D

moteinteresssert

03.03.2013 kl.20:11

Kjempemange bra tips! :)

Becca Alexandra

04.03.2013 kl.03:37

Veldig bra guide :D

Vibeke

04.03.2013 kl.16:58

Hvis du synes SOHO er oppskrytt, var du helt klart ikke i de riktige gatene, butikkene og kafeene. Det er det mest fantastiske stedet i byen!

Skriv en ny kommentar
Kategorier

Arkiv